DOĞUMA MEMORIAL'DE HAZIRLANIYORLAR

11.02.2015 10:18:17

Memorial Kayseri Hastanesi'nin ücretsiz olarak düzenlediği Doğuma Hazırlık Kursu başladı. Kursun ilk haftasına ilgi yoğun oldu; çok sayıda anne adayı, eşleriyle birlikte eğitimlere katıldı. Memorial Kayseri Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nde

Hamilelikte mide bulantısını önlemenin püf noktaları

Sık sık ve az yemek yenilmelidir.

Yemek yerken sıvı alımı dengelenmeli ve az sıvı alınmalıdır.

Mideyi tamamen boş ya da dolu tutmaktan kaçınılmalıdır.

Beslenmede katı, kuru, yağsız ve tuzlu gıdalar tercih edilmelidir.

Bulantı yapmıyorsa tatlı ve meyve de yenilebilir.

Yatmadan birkaç saat önce su tüketimi kesilmelidir. Tüm hamilelik süresince ise sıvı alımının azaltılması kesinlikle önerilmez. Bol su tüketiminin hamilelik üzerinde pek çok olumlu etkisi vardır. 

Hamilelikte baş ağrısından egzersizle kurtulun

Gebeliğin erken döneminde görülen baş ağrıları anne adaylarını aşırı derecede rahatsız edebilir. Kesin nedeni tam olarak bilinmeyen baş ağrısına; kan dolaşımındaki değişiklikler ile psikolojik nedenlerin yol açtığı düşünülmektedir. Baş ağrısında diğer olası nedenler ise aşırı stres ve yorgunluktur. Gebeliğe bağlı baş ağrıları, yüzün ön tarafı ve kenarlarına, burun çevresine, gözlere sıcak kompres uygulanarak azaltılabilir. Ayrıca gevşeme egzersizleri baş ağrısını azaltmanın yanı sıra iyi hissetmenin de en iyi yoludur. Bu egzersizlerin gözler kapalı, sakin ve güzel şeyler düşünülerek yapılması gerekmektedir.

Memorial Kayseri Hastanesi Doğuma Hazırlık Kursu’nun ilk haftasında ayrıca Diyetisyen Hülya Tulgar, gebelikte beslenme; Hemşire Kadriye Akkay da bebek bakımı hakkında bilgiler verdi.

Doğuma Hazırlık Kursu, her biri kendi alanında uzman doktorların katılımıyla 14 ve 21 Şubat’ta Memorial Kayseri Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşecek.

Doğuma Hazırlık Kurslarına tüm anne adayları ücretsiz katılabilecek.